Deze horloges hebben vaak extra functies zoals een alarm, en worden gedragen op een speciale armband bevestigd aan het horloge. Wanneer het alarm is ingesteld, wordt de eerste hand op de kronkelende kroon ingesteld op het exacte tijdstip van het alarm. Als het alarm al is ingesteld, wordt de tweede hand op de juiste tijd. Andere functies die beschikbaar zou kunnen zijn voorzien van een stopwatch functie.

Een van de functies die veel populariteit onlangs heeft opgedaan is de mogelijkheid van horloges om te vertellen wanneer verschillende soorten van andere dingen zijn gebeurd. Zo kan bijvoorbeeld een horloge het verstrijken van de tijd aan te geven wanneer de handen van een klok in een rechtopstaande positie zijn geraakt en de minuten in de hand heeft draaide een kwart van een uur. Een andere functie, die vooral handig kan zijn als iemand probeert om televisie te kijken, is het vermogen van een horloge om het aantal kanalen die momenteel worden weergegeven vertellen. Of worden uitgezonden. Bovendien kan horloges de tijd vanaf een geografische locatie of hoogte te vertellen.

Veel fabrikanten maken speciale horloges die bestemd zijn voor het gebruik van bergbeklimmers. Of liefhebbers, zoals bergbeklimmen polshorloges. Die toestaan ​​dat een persoon om zijn / haar hoogte te bewaken terwijl hij / zij het dragen van hen]. Terwijl dit soort horloge zal niet echt helpen een amateur klimmer naar de top van een berg te bereiken, kan het worden gebruikt als back-up instrument moet de klimmer val van de berg af, of worden geplakt. Tijdens klimmen. Er zijn ook waterdichte horloges beschikbaar voor gebruik door vissers die zich kan vinden op de bodem van de zee of op de bodem van een meer. In het algemeen kan een deel van de waterdichte horloges worden gebruikt om aan te geven of een individu genoeg lucht heeft gehad voor de ademhaling, voordat hij / zij een bepaald niveau bereikt van het water.

Sommige mensen liever horloges die zijn ontworpen voor het gebruik van water, die zijn gemaakt voor gebruik in het geval van een zwembad. Deze horloges geven een tweede type aanduiding die het waterniveau aangeeft, aangezien zij licht op een manier die laat zien hoe laag het waterniveau.

Polshorloges, die kan worden genoemd polshorloge horloges, zijn meestal ontworpen voor gebruik door mensen die ofwel zwemmers of zwemmers van wateractiviteiten. En mensen die geïnteresseerd zijn in het zwemmen. Die hun horloges te gebruiken voor dergelijke activiteiten. Sommige horloges zijn ontworpen voor gebruik in duiken en andere activiteiten, zoals duiken.

.