Bruidsfotograaf aanvragen

Ben je opzoek naar een bruidsfotograaf? Doe hier je aanvraag, je aanvraag komt meteen terecht bij de beste fotografen uit jouw buurt.

Je huwelijk is één van de belangrijkste dagen uit je leven. Een dag die vliegensvlug voorbij gaat. Laat daarom je huwelijk vast leggen door een professionele fotograaf zodat je er achteraf nog veel kan van genieten!

Waar op letten bij het kiezen van een bruidsfotograaf?

Elke fotograaf werkt anders, ga daarom opzoek naar verschillende fotografen leg een voordelen en nadelen naast elkaar en vergelijk. Belangrijke zaken zijn prijs, stijl, duur van de shoot en de aangeleverde foto’s of album. Past een fotograaf perfect bij de stijl die je in gedachten hebt maar twijfel je bijvoorbeeld aan het aantal foto’s dat je gaat ontvangen? Vraag het hen, bespreek je wensen en kom tot een leuke samenwerking. De fotografen zullen zeker luisteren naar je wensen het is tenslotte jouw dag!

Hoe bepaal ik welke stijl ik mijn foto’s wil?

Pinterest is een goede website om een moodboard samen te stellen. Laat je moodboard aan de verschillende fotografen zien en bespreek hun mogelijkheden. Een fotograaf die deze stijl niet wil of kan zal al snel door de mand vallen. Je kan ook op de fotograaf zijn website eens een kijkje nemen. Wel moet je opletten, niet elke fotograaf heeft alle foto’s online staan of update zijn website optijd. Vraag dus zeker naar een portfolio, sommige fotografen zijn ook bezig met de privacy van hun klanten en zetten dus niet zo maar foto’s online.

Welk budget moet ik rekenen voor mijn trouw?

Een trouwfotograaf kan al snel enkele honderden euro’s van je budget in nemen. Je krijgt er natuurlijk wel een mooi resultaat van terug, maar wat bepaald nu zo een budget? Ten eerste de duur van de dag. Komt de fotograaf 4u of 12u? Dat kan al snel een groot verschil maken. Het uur tarief van de fotograaf varieert van €75 tot €200 per uur. Afhankelijk van ervaring zal een een fotograaf duurder worden. Een ervaring fotograaf kan al wat meer vragen dan een beginner weet dat dit prijs verschil niet enkel komt door ervaring! Materiaal speelt ook een belangrijke rol. Een fotograaf heeft meestal enkele toestellen en lenzen bij die al snel enkele duizenden euro’s kosten, dat moet natuurlijk terug verdient worden. Na het fotograferen heeft een fotograaf ook heel wat werk om de foto’s te sorteren, bewerken en eventueel je album samen te stellen.